Ajax geeft Heerenveen kleine marge: 1-0 (incl.foto’s en video’s)

Ajax heeft het eerste play-off duel in en tegen Heerenveen met 1-0 verloren. Met deze nipte nederlaag kwam Ajax goed weg. Vooral in het middelste gedeelte van de tweede helft had Heerenveen enkele dotten van kansen om de marge voor zondag, wanneer de return in Amsterdam gespeeld wordt, verder uit te bouwen. Aan de andere kant had De Mul in de eerste helft en op het einde van de tweede helft ook Perez nog een grote kans om Ajax nog naast de Friezen te zetten.

Bekijk hier nogmaals de samenvatting van Heerenveen-Ajax
Bekijk hier de persconferentie na afloop van dit duel

Het doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd; na 18 minuten zette Alvez voor en tikte Nilsson met een knap hakballetje binnen: 1-0. Het eerste bedrijf speelde Ajax veel te mat. In de tweede helft kwam daar verandering in, zeker toen Perez in het veld kwam voor Tom de Mul. Ajax zette met enkele flinke charges de toon en greep ook langzaam het overwicht. Toch bleef Heerenveen de gevaarlijkste ploeg. In de slotseconde zette Ajax de thuisploeg nog even flink onder druk maar een treffer leverde dat helaas niet op.

Perspectief
Ook Ten Cate vond Ajax de 1e helft niet scherp. ,,De 2e helft hebben we sneller druk gezet maar door knullige persoonlijke fouten geven we nog drie grote kansen weg. Daarna hadden we zelf ook nog enkele flinke kansen maar de overwinning van Heerenveen is verdient. Desondanks biedt de uitslag perspectief omdat wij heel veel voetbal in de ploeg hebben en zeker in staat moeten zijn in de ArenA te winnen”, aldus Ten Cate. De coach maakte verder zijn complimenten aan de ploeg; ,,Voor de strijd die ze geleverd hebben ondanks dat het spel slecht was.De coach van Heerenveen Gert-jan Verbeek was ook positief over het resultaat van zijn club: ,,Wij hebben gescoord, zij moeten komen en dat zal ons ruimte geven zondag. Maar we zijn er nog niet; Ajax is een goede ploeg en we zullen alles uit de kast moeten halen om uiteindelijk toch door te gaan”.

Zondag moet Ajax proberen de nipte nederlaag weg te poetsen. Simpel is dat op het eerste oog niet; In competitieverband bijvoorbeeld verloor Ajax thuis ook met 1-0 van de Friezen. Het zal dus nog een hele klus worden!

Play-offs Eerste ronde eerste duel:
Heerenveen-Ajax 1-0 (1-0)

18. Nilsson 1-0

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwer: 23.500
Kaarten: Geel: Hansson (Heerenveen), Sneijder, Davids en Ogararu(Ajax)

Opstelling Heerenveen:
Vandenbussche, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Poulsen (85.Johnson), Bosvelt, Hanssen, Pranjic (86. Johansen), Alves, Nilsson (84. Bradley)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Sneijder, Heitinga, Davids, De Mul (71.Perez), Huntelaar, Babel (85. Mitea)

Related posts