Wolk van een dochter voor Emanuelson

Het was een speling van het lot. Nog geen twee minuten nadat Ajacied Urby Emanuelson (20) in de bekerfinale tegen AZ een kwartier voor tijd was vervangen door Tom de Mul en de linksback op de reservebank had plaatsgenomen, rinkelde de telefoon van spelersbegeleider Herman Pinkster. ,,De weeën van mijn vriendin Vanity waren begonnen”, blikte Emanuelson terug. Samen met zijn broer spoedde hij zich vanuit De Kuip naar het Leids Universitair Medisch Centrum. ,,En dus stond ik na de strafschoppenserie niet met de beker, maar zeven uur later met mijn dochter Nashaira Sienna Evelisha Emanuelson in mijn handen”, glom de kersverse vader.


Urby Emanuelson met zijn vriendin Vanity en de zondagnacht geboren baby Nashaira Sienna Evelisha.

De bloedstollende strafschoppenserie (8-7) kreeg de Amsterdammer mee in de auto. ,,Mijn broer en ik hadden NOS Langs de Lijn aanstaan en stierven van de zenuwen. Het was duidelijk dat Ajax het in de verlenging heel erg moeilijk had. Toen we de penalty’s haalden, zei mijn gevoel dat we zouden winnen.”

Nadat Edgar Davids vanaf de strafschopstip de beslissende treffer had gescoord, slaakte de jeugdinternational een zucht van verlichting. ,,Ik kon me klaarmaken voor de bevalling van Vanity.” De angst dat hij de bevalling zou missen, was ongegrond. “In het ziekenhuis bleek die kleine er pas uit te willen als ik er was. Ze heeft keurig gewacht.” Om 03.55 uur werd de 3215 gram wegende en 47 centimeter lange Nashaira geboren.

Dat Emanuelson de huldiging in De Kuip misliep, deerde hem niet. “Mijn dochter is een nog veel mooiere prijs dan de beker. Maar dat deze twee bijzondere gebeurtenissen samenvielen, was fantastisch. Zondag 6 en maandag 7 mei 2007 zal ik nooit van mijn leven vergeten.”

Bron: De Telegraaf

Related posts