KNVB maakt einde aan broodje aap verhaal over winstpremie Ajax-Excelsior-AZ

De hele heisa om de vermeende winstpremie die Ajax aan de spelers van Excelsior zou hebben belooft is al snel in de kiem gesmoord: De KNVB heeft geen reden gevonden om aan te nemen dat er een winstpremie is beloofd om AZ pootje te lichten op de laatste speeldag. En daarmee is de zaak afgedaan, meent de voetbalbond. ,,Elke minuut die nog langer aan deze zaak wordt gegeven is een kwestie van verspilde moeite, tijd en energie”, legt de KNVB uit.

Op verzoek van het compleet gefrustreerde AZ, dat de landstitel verspeelde door de 3-2 nederlaag bij Excelsior, deed de KNVB nog eens navraag bij de clubs. Daar kwamen geen harde feiten bij aan het licht. Bovendien is het betalen van een premie om te winnen niet strafbaar.

Alles berust op een sensatie-geile journalist van BN/De Stem die een interview van Excelsior-aanvaller Robert Braber verdraaide om een primeurtje te scoren. . Volgens de geinterviewde speler; Braber van Excelsior is er sprake was een volledig uit zijn verband gerukt verhaal. Hij had slechts voor de grap gezegd dat een beloning wel op zijn plaats zou zijn. Alle media namen het verhaal vervolgens gretig over.

Zie eerdere berichten hierover:
> KNVB gaat toch even informeren bij Ajax en Excelsior naar ‘grap’
> Gerespecteerde media loopt weer als domme schapen achter elkaar aan

Related posts