KNVB gaat toch even informeren bij Ajax en Excelsior naar ‘grap’

Op verzoek van AZ gaat de KNVB bij Ajax en Excelsior toch nog even informeren of het waar is dat de Amsterdamse club de Rotterdamse ploeg een winstpremie had beloofd voor het competitieduel met AZ. Maandag veroorzaakte Robert Braber ongewenst ophef. Dagblad BN/De Stem had uit zijn mond opgetekend dat de spelers van Excelsior zich afvroegen wanneer Ajax de premie ging uitbetalen. Het zou om een bedrag van circa zevenduizend euro gaan. Later liet Braber weten dat de journalist het verhaal uit zijn verband had gerukt. Het was een grap, aldus de spits (zie bericht). Ook Ajax en Excelsior zeiden officieel van niets te weten.

De voetbalbond is niet van plan een officieel onderzoek in te stellen. Het is immers niet verboden, omdat er geen geld is geboden om een duel te verliezen: ,,Het is voor ons geen onderzoekspunt. Het is een storm in een glas water, reageerde woordvoerder Frank Huizinga van de Bond vandaag. Waarom er dan nu toch een soort van onderzoekt volgt is dan ook een volstrekt raadsel. Louis van Gaal zijn frustratie zit kennelijk nog hoger dan gedacht!

Bekend
Het verhaal van de aangeboden financiële steun was voor de wedstrijd ook al bekend in de kleedkamer van AZ. Danny Koevermans had het twee dagen vóór de wedstrijd al gehoord van zijn vriend Sieme Zijm, die voor Excelsior speelt, zo verteld de spits in het Noord Hollands Dagblad. Volgens de AZ-spits zou het zelfs om 9000 euro per persoon gaan. ,,Ik hoop dat de spelers van Excelsior hun geld niet krijgen”, aldus een duidelijk gefrustreerde Koevermans in het Noordholands Dagblad.

Related posts