Gerespecteerde media loopt weer als domme schapen achter elkaar aan.

Wij hebben het gisteren bewust niet gemeld maar het gerucht dat ‘Ajax de Excelsior spelers een premie in het vooruitzicht hadden gesteld bij winst van de reserve kakkerlakken’. Naar nu blijkt dit een uit de hand gelopen grap die alle grote media als een kip zonder kop overnamen. Robert Braber van Excelsior was door een op een primeur uitzijnde journalist van Dagblad BN/De Stem verkeerd geciteerd.

,,Dat verhaal is helemaal uit zijn verband gerukt. Ik heb tegen die journalist van die krant alleen bij wijze van grap gezegd dat het leuk zou zijn als we een winstpremie van Ajax zouden krijgen, legt Braber uit”in de nieuwe Voetbal International. ,,En toen las ik in de krant tot mijn stomme verbazing een serieus bericht daarover. Ik vind het allemaal erg vervelend, want zo was het totaal niet bedoeld. Van de zevenduizend euro Amsterdamse bonus is dan ook geen sprake. ‘Ik heb het niet eens over bedragen gehad.”, aldus een verontwaardigde Breuer.

Ook wij plaatsen wel eens geruchten maar dat melden wij er altijd bij. Nu.nl en de Telegraaf en diverse andere media wisten het allemaal helemaal zeker: ‘Ajax koopt Excelsior’. Maar goed wij hadden gisteren al het vermoeden dat het niets meer dan een uit zijn verband gerukte grap/opmerking was.

Related posts