Cohen twijfelt of huldigen nog wel mogelijk is in de toekomst. Randdebielen bedankt!!

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft ernstige twijfels of de gemeente Ajax de volgende keer nog wel moet huldigen na een overwinning. „De vraag is of we dit nog wel willen”, liet hij dinsdag via zijn woordvoerster weten. „Klaarblijkelijk is in deze tijd een huldiging zonder vernielingen niet meer mogelijk. Cohen heeft er flink de pest over in.”Na het eerbetoon van Ajax op het Museumplein maandagavond braken relletjes uit. Groepen jongeren trokken naar het Leidseplein en omgeving en daagden de mobiele eenheid uit en richtten vernielingen aan. De politie arresteerde 51 personen. Van hen zaten er vanochtend (dinsdag) nog 22 vast.

Eerdere huldigingen in Amsterdam mondden ook geregeld uit in rellen. „Elke keer is er gedonder. Dat houdt een keer op.” Het kost de gemeente meer dan een ton om een huldiging te organiseren. Daarbij lopen ook ondernemers elke keer weer schade op door bijvoorbeeld gesneuvelde ruiten. Cohen heeft dinsdagochtend al contact gehad met Ajax-voorzitter John Jaakke over het gedrag van de ‘voetbalsupporters’ in de stad. De burgemeester zal ook overleg voeren met justitie en politie. Korpschef Bernard Welten liet maandagavond al doorschemeren dat een huldiging in de Amsterdamse binnenstad waarschijnlijk niet meer mogelijk is als het ‘feestje’ weer uit de hand loopt.

Aan al die randdebielen die dit weer op hun geweten hebben: Bedankt! Noemen jullie je svp geen Ajax-supporter meer!

Related posts