Huldiging op het Museumplein eindigt onrustig

Onder toeziend oog van ongeveer 10.000 voetbalfans zijn de spelers van Ajax rond 19.00 uur gehuldigd op het Museumplein. Door het regenachtige weer kwamen er minder supporters dan verwacht. Na afloop van de huldiging trokken groepen supporters ondanks de massaal aanwezige ME naar het Leidseplein, waar een onrustige en grimmige sfeer ontstond. De ME ontruimde het plein maar het bleef lange tijd onrustig.

Aanvankelijk was Henk ten Cate niet blij met het door de gemeente Amsterdam aangeboden feest. ,,Dat is natuurlijk geen gelukkige planning”, zei de trainer zondag met het oog op de play-offs tegen Heerenveen, die woensdag beginnen. Later nuanceerde hij die woorden; ,,Sec fysiologisch is dit niet goed, omdat de spelers rust nodig hebben. Maar dit mag je die jongens niet ontnemen. Daarom hebben we volmondig ja gezegd op deze uitnodiging.” En op het podium had hij het naar zijn zin. ,,Ik ben ontzettend blij en trots dat we hier staan, voor geweldig veel mensen”, zei de coach. ” Dit doet me denken aan de slotfase van de wedstrijd tegen AZ. Na de rode kaart van Gabri dacht iedereen dat we een man minder hadden. Maar jullie waren er. En daardoor bleef het elf tegen elf en wonnen wij de beker.”

En: ,,Namens de hele groep wil ik jullie bedanken voor de steun, maar jullie ook oproepen achter ons te blijven staan. We hebben jullie tijdens de play-offs nog vier keer nodig, want we willen zó graag de Champions League in. Zonder jullie gaat dat niet lukken.”

Klaas-Jan Huntelaar reageerde zoals altijd: koelbloedig. Op de vraag wanneer de polonaise zou beginnen, gaf hij het enige juiste antwoord. ,,Als we de play-offs hebben gewonnen.”

Arrestaties
De politie arresteerde na afloop zeker vijftig personen bij relletjes op en rond het Leidseplein. Dat meldt de politie even voor 23.00 uur. De Mobiele Eenheid heeft met groot materieel het Leidseplein afgezet. Bij het merendeel van de aanhoudingen gaat het om vernieling, belediging of openlijke geweldpleging. In de Leidsestraat sneuvelden enkele winkelruiten. “Er schijnen weer mensen te moeten zijn die niet weten hoe ze moeten feesten. Ze moeten blijkbaar herrie schoppen en dingen slopen”, zei een woordvoerder van de politie even voor 21.00 uur. “Wij pakken in ieder geval iedereen op die zich niet gedraagt.

Wij als redactie vinden het ook erg jammer dat sommige randdebielen het steeds weer menen te moeten verzieken voor de echte fans! Zoek een andere hobby; ga op een vechtsport of zo als je zonodig je agressie kwijt moet maar misbruik ONS Ajax niet!!
Beelden huldiging Museumplein

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag van de huldiging van Highlow.nl

Enkele foto’s: Dapp’re Strijders

Related posts