‘Ajax bekeek oud-eigenjeugdspeler Boussafa’

Mbark Boussoufa van Anderlecht staat in de belangstelling van Ajax, zo meldt het Belgische Sport.be. De site meldt dat Ajax afgelopen woensdag met een delegatie bij Anderlecht aanwezig was en al met die club zou hebben gesproken. Ajax zou 4,5 miljoen euro over hebben voor de middenvelder, die afgelopen jaar Speler van het Jaar werd in België. Hij zou bij Ajax als opvolger worden gezien van Wesley Sneijder. Boussafa wilde niet reageren op de berichten. De titel halen met Anderlecht is nu eerste prioriteit.

Boussafa is geen onbekende bij Ajax; Hij doorliep meer dan vijf jaar de jeugdopleiding van Ajax waarin hij samen speelde met o.a. Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Hedwiges Maduro.. In 2001 vertrok hij naar Chelsea omdat toenmalig jeugdtrainer Danny Blind vond dat hij nog een jaartje moest rijpen in de A2. Maar daar had Boussoufa geen zin trek in.. Toen Abramovitsch bij Chelsea aan de macht kwam, waren de kansen voor de destijds nog wel erg jonge Boussafa verkeken bij Chelsea en vertrok hij naar België.

Twijfel
Of Boussoufa zelf wel terug wil naar Ajax valt te betwijfelen. Onlangs liet hij zich in een interview tegenover Sportweek nogal kritisch uit over het klimaat binnen de club: ,,Ajax is niet helemaal meer het Ajax van vroeger. In het begin, toen ik bij Ajax kwam, was het heel familiaal. Het werd steeds zakelijker. Als je ook kijkt wie er allemaal is vertrokken… Daar zijn andere mensen voor terug gekomen. Het is heel kil geworden.” In zijn ogen mag er wel wat voorzichtiger met de zogenaamde ‘ego’s’ worden omgesprongen. ,,Natuurlijk heb je er moeilijke jongens bijzitten. Maar het zijn wel allemaal talenten. De mensen om hen heen moeten daarmee kunnen omgaan. Ik heb veel jongens zien weggaan. En dat waren supertoppers. Soms vijf keer beter dan spelers die nu bij Ajax in het eerste rondlopen.”

Lees hier meer info over Boussoufa.

Related posts