Van Geel zoekt bij Barcelona naar versterking; ‘Krkic nog wel heel jong’

Ajax technisch directeur Van Geel liet in het Algemeen Dagblad weten dat Ajax ook komende zomer via Ten Cate zal kijken of het nog gebruik kan maken van de goede contacten bij Barcelona. Zowel het overnemen van bij Barcelona overbodige spelers (komende zomer onder andere Thiago Motta) als het huren van talenten behoort tot de mogelijkheden: ,,Barcelona kan een optie zijn voor ons,’’ aldus Van Geel. Ajax zal de komende maanden hoe dan ook creatief moeten zijn op de transfermarkt, zegt technisch directeur Martin van Geel.

,,Bij een landstitel was het inderdaad vrij overzichtelijk geweest,’’ aldus Van Geel. ,,Dan ben je verzekerd van Champions League-inkomsten en konden we ons na de bekerfinale volledig richten op volgend seizoen. Nu moeten we eerst de play-offs nog winnen en dan is het nog afwachten tot de voorronde van de Champions League in augustus.’’

Omdat het reserveteam Barcelona-B tegenwoordig op het derde profniveau in Spanje speelt, zou een jaar in Amsterdam een zinvol leermoment kunnen betekenen voor jonge spelers die net tegen het eerste elftal aanzitten. Het jeugdige talent Bojan Krkic (16) van Barcelona is één van de voetballers die Ajax in de peiling houdt voor een mogelijke huurdeal (zie eerdere bericht). ,,Maar die jongen is nog wel heel erg jong,’’ vindt Van Geel.

Related posts