Ten Cate ontkent maar bekijkt Keniaan Mariga in Zweden

Trainer Henk ten Cate bezocht dinsdagavond het duel tussen Helsingborgs en IF Elsborg in de hoogste Zweedse divisie, met Ajax-scout John Steen Olsen aan zijn zijde op de tribune. Mariga is een fysiek sterke, technisch behoorlijke middenvelder met een indrukwekkend loopvermogen. Ten Cate bevestigt dat hij aanwezig was in het stadion van Helsingborg, maar ontkent dat hij voor een aanstaande transfer in Zweden was: ,,Ik was er op bezoek bij Henke Larsson, die ik nog ken uit mijn tijd bij FC Barcelona,’’ aldus Ten Cate. ,,Dat was gezellig en we hebben dat gecombineerd met de wedstrijd.’’ Mariga zelf zei onlangs zelf wel al op de hoogte te zijn gebracht van de interesse van Ajax.

De 20-jarige Keniaanse middenvelder zou zo’n vijf miljoen euro moeten kosten. Hij wordt de laatste weken naast Ajax ook in verband gebracht met Portsmouth,Bolton Wanderers. het Franse Lille en CSKA Moskou.

Profiel:
McDonald Mariga werd op 4 April 1987 geboren in Kenia. Hij begon zijn carrière bij Pipeline FC. In 2005 verhuisde hij naar de Zweedse derde divisieclub Enköpings SK. Na een seizoen tekende hij een contract bij Helsingborgs IF. Mariga is inmiddels international van Kenia en scoorde onlangs tegen Zwitserland zijn eerste interlandgoal.

Related posts