Door Ron Schiltmans
Column: Ajax bedankt!

Uithuilen en trots opnieuw beginnen. Dat gevoel overheerst na de bloedstollende apotheose van het seizoen 2006-2007. Ajax, je was die laatste zondag even vaak virtueel kampioen als dat je het dit seizoen hebt laten liggen. Nu na een paar dagen de kruitdampen eindelijk zijn opgetrokken, moeten we als Ajacieden concluderen dat we terug kunnen kijken op een meer dan boeiende competitie. Waarin jij eindelijk weer eens heldhaftig meestreed om de titel. Je kunt je afvragen wat beter is voor je hart: met 24 punten achterstand de Play-offs halen of in de laatste wedstrijd de titel verspelen. Ik kies voor het laatste. Hoe zuur dit uiteindelijk ook is.

Voor AZ is het allemaal misschien nóg erger en ik heb zelfs bijna met Van Gaal te doen. Bijna. Ze waren in Alkmaar volgens mij iets te zeker van de titel. AZ wil graag zijn zoals jij, Ajax naam hebt gemaakt: dominant aanvallend en af en toe een tikkeltje arrogant. Dat laatste was het enige wat overbleef tegen Excelsior. Als je de laatste persconferentie van de zelfingenomen trainer zag, dan kon je er bijna op wachten. Het wonder bleef daarom uit. De enige vraag die in de Zaanstreek overblijft: Hoe verwijder je een verse tattoo met de tekst “AZ kampioen 29-04-2007”? In ieder geval niet met backspace of delete. Pijnlijk.

Ajax, ik heb de afgelopen week genoten van je trainer Henk ten Cate….

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts