Voorbeschouwing Willem II – Ajax:
Zelf ruim winnen en dan maar hopen!!

Henk ten Cate is niet van zijn stuk te brengen, de trainer van Ajax blijft optimistisch gestemd over de kampioenskansen van zijn ploeg op de laatste speeldag van de reguliere voetbalcompetitie. ,,Ton Lokhoff, de trainer van Excelsior, heeft me een overwinning beloofd op AZ,” aldus Ten Cate “Dat is helemaal geregeld.”

Om daar bovendien vol overtuiging aan toe te voegen: ,,AZ dit seizoen negen keer gelijkgespeeld. Dat is ongeveer één keer om de vier wedstrijden. Ook wat de statistieken betreft zijn ze weer eens aan de beurt. Welk scenario er verder wordt gevolgd interesseert me niet. Wij moeten eerst onze wedstrijd in Tilburg winnen, dat is duidelijk. Vervolgens zal snel genoeg blijken of er meer in zit dan een overwinning op Willem II alleen.”

Scherpte
In de aanloop naar het duel hoeft Ten Cate er ‘niet zoveel aan te doen’ om zijn ploeg scherp te krijgen, zo vind hij. ,,Mijn werk bestaat deze week voornamelijk uit het controleren en het neerzetten. De scherpte moet van de spelers zelf komen.”

Jaap Stam zal, zoals eerder gemeld, zondag toch niet spelen. De aanvoerder van Ajax ondervindt nog teveel hinder van een hamstringblessure en hervat maandag de groepstraining. Ten Cate: “Gregory van der Wiel zal Jaap zondag vervangen tegen Willem II. Wat een openheid hè?”

Heitinga geschorst
Ook John Heitinga is er niet bij in Tilburg. De verdediger is geschorst; Hij ontving in de wedstrijd tegen Sparta zijn zevende gele kaart van dit seizoen.

Trainingskamp
Ten Cate neemt de slotwedstrijd van Ajax in de reguliere competitie uiterst serieus: „We moeten namelijk zelf ook van Willem II winnen. Het liefst met veel doelpunten verschil”, aldus de coach die zich vanaf zaterdag tijdens een trainingskamp in Oirschot op de uitwedstrijd in Tilburg voorbereidt. „Daar logeerden we ook in de aanloop van de uitwedstrijd bij PSV”, aldus Ten Cate. „Dat is toen redelijk afgelopen”, doelde hij lachend op de zege van 1-5 op de lampjes.

Nieuwe uittenue
Ajax zal zondag tegen Willem II voor het eerst spelen in het nieuwe uittenue.

Extra politie
Er zijn zondag in Tilburg extra agenten op de been rondom het Willem II-stadion en in de binnenstad. Reden is het voetbalduel tussen Willem II en Ajax dat ’s middags om 14.30 uur begint. “We gaan uit van een sportief verloop, maar we zijn op alles voorbereid”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Exclusief fotoverslag!
Uiteraard zullen wij in het stadion aanwezig zijn zondag om ook van dit sleutelduel weer een exclusieve fotoreportage te verzorgen.

Willem II – Ajax, de laatste vijf keer in de Eredivisie:
2005-2006: 0-2
2004-2005: 1-3
2003-2004: 2-5
2002-2003: 0-6
2001-2002: 1-3

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu, Vermaelen, Van der Wiel, Emanuelson; Gabri, Sneijder, Davids; De Mul, Huntelaar en Babel

Related posts