Ajax mist kampioenschap op één doelpunt

De hele wedstrijd zat het erin, een hele tijd waren we het vitueel zelfs, tot tien minuten voor tijd! Je kunt een hele analyse maken van de wedstrijd Willem II-Ajax, een hele anaylse waar het fout is gegaan deze competitie. Je kunt zeggen ‘als we toen hadden’ of we ‘hadden toen moeten’. Maar dat heeft allemaal geen nut: Ajax wint met 2-0 bij Willem II, Az verliest van Excelsior met 3-2 maar doordat p$v over Vitesse heen mag lopen met 5-1 gaat het kampioenschap gewoon weer naar Lampegat, punt! Het is zuur, maar niet anders!

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax-trainer Henk ten Cate gaf na afloop zijn grote teleurstelling weer in duidelijke woorden: ‘Een heel kloterig gevoel.’. ,,Dit is gewoon de miskleun van het seizoen. Vreselijk zuur. We hebben alles eraan gedaan, maar dit doet heel veel pijn. Tweede eindigen is het slechtste wat je kan overkomen. We moeten echter verder. Zondag is de bekerfinale. We moeten ons daarop richten en de wonden likken.”

Willem II-Ajax: 0-2 (0-1)
19. Emanuelson (’19)
69. Huntelaar (’69)

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 14000
Kaarten: Geel: Baelum en Cristiano (beiden Willem II)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Emanuelson, Van der Wiel, Vermaelen, Ogararu, Davids, Sneijder, Gabri, Babel (72. Perez), Huntelaar, De Mul (45. Mitea)

Opstelling Willem II:
Zois, Swinkels, Hill, Baelum, Janse, Boutahar, Kargbo, v.d.Struijk, Nieuwendaal, Houdouir, Cristiano

Related posts