Huntelaar: Uit bij RKC en AZ heeft ons waarschijnlijk de das om gedaan.

Als Ajax morgen geen kampioen wordt weet Klaas Jan Huntelaar precies waar Ajax het kampioenschap uiteindelijk heeft verspeelt: ,,Toch in de uitwedstrijd tegen RKC, denk ik. Omdat we toen de koppositie hadden kunnen pakken. Dat wisten we en het was balen dat het op dat moment niet lukte. Ook gezien ons programma ná die wedstrijd. Daarna hebben we alles gewonnen, dus je kunt wel zeggen dat RKC-uit een sleutelduel is geweest. En als je terugkijkt, denk je ook automatisch aan de uitwedstrijd tegen AZ, omdat dat de ploeg is die nu bovenaan staat. Die gelijkmaker was natuurlijk discutabel, maar goed, het is nu eenmaal zo gelopen’’, zo verteld hij tegenover het AD.

Huntelaar gelooft nog in het kampioenschap: ,,Ja, waarom niet? In deze competitie kan volgens mij alles. We zouden in theorie zelfs nog kampioen kunnen worden als we zondag gelijkspelen. Ik sluit niets uit. Er zijn al zo veel rare dingen gebeurd dit seizoen.’’

Maar waar klamp je je het meest aan vast? Aan een misstap van AZ of aan een monsterzege op Willem II? ,,De vorige keer maakten we er zes tegen Willem II en toen ging het ook vrij gemakkelijk. Wat dat betreft zou het dus moeten kunnen. Het heeft voor ons niet zo veel zin om naar AZ te kijken. Wij moeten gewoon die wedstrijd winnen en zo veel mogelijk goals maken. Of dat lukt, hangt heel erg af van hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. De eerste paar kansen die we krijgen, zullen we moeten benutten. Dan kan er zomaar een bepaald gevoel ontstaan. Zulke dingen zijn niet te voorspellen, denk ik. Of op de training elke bal er invliegt, doet er niet zo veel toe. Het draait uiteindelijk allemaal om de wedstrijd.’’

Vind je dat jullie de landstitel verdienen, over een heel seizoen bekeken?
,,Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat, ben je de beste geweest. Volgens mij is het zo simpel.’’

Geen extra druk
Huntelaar voelt geen extra druk voor het duel tegen Willem II; ,,Volgens mij is die druk niet anders dan anders. Als spits worden er altijd doelpunten van me verwacht. Bovendien is Ajax dit seizoen niet afhankelijk van één man. De doelpunten zijn over meer spelers verdeeld. Het ligt op de schouders van het hele team, niet alleen op die van mij. Om te beginnen twee goals van Sneijder, twee van Perez en drie van mij. Daar teken ik voor. En dan maar afwachten wat de rest doet.’’

Related posts