Ten Cate hakt knoop door: Stam niet tegen Willem II

Jaap Stam wist het nog niet; of hij zondag mee kon doen in het uitduel tegen Willem II. De verdediger is nog altijd niet volledig hersteld van een hamstringblessure. Enkele dagen geleden verscheen zie bericht nog dat Stam weer inzetbaar was, maar dat blijkt nu wat voorbarig geweest te zijn: ,,Ik heb nog geen idee of ik de wedstrijd tegen Willem II haal, ik moet het van dag tot dag bekijken”, zegt Stam in het AD. ,,Met een hamstringblessure moet je altijd oppassen. Je denkt al snel dat het wel gaat, maar er zit gewoon een risico aan vast.” UPDATE: In de afsluitende persconferentie hakt Ten Cate de knoop door: ,,Stam speelt niet tegen Willem II, Gregory van der Wiel is zijn vervanger”, aldus Ten Cate.

Stam wilde dolgraag spelen, maar vroeg zich zelf ook af of het verstandig zou zin. ,,Misschien gaat het wel goed, maar er is ook een risico dat het mis gaat. Als ik iets forceer, is het seizoen waarschijnlijk over voor mij. Dat maakt de afweging niet gemakkelijker, verwijzend naar de bekerfinale en de mogelijke play-offs.

Related posts