Zlatan: ‘Haal Alfonso Alves’!

Zlatan Ibrahimovic is alweer drie seizoenen weg, maar heeft nog altijd het beste voor met Ajax. In de jongste editie van Voetbal International voorziet de international Ajax van een tip. Volgens de Zweed moet Ajax koste wat het kost Afonso Alves contracteren.

Volgens de Zweed past de topscorer van de Eredivisie uitstekend bij het aanvallende voetbal dat Ajax wil spelen. “Ajax moet er alles aan doen om Afonso Alves van Heerenveen te kopen”, zegt Zlatan lovend over de Braziliaan. “Dat heb ik al gezegd toen ze met Markus Rosenberg bezig waren. Markus is een goede speler, maar paste in mijn ogen niet bij Ajax. Dat is gebleken. Alves is een ander type en heeft een ander karakter. Hij heeft alles wat je nodig hebt om het bij Ajax te maken.”

Het goedbedoelde advies wordt waarschijnlijk genegeerd door de clubleiding. Niet alleen hikken ze tegen de enorme vraagprijs (twintig miljoen euro) aan, ook is men van mening dat er geen miljoenenaankoop voor de spitspositie bij hoeft. In Voetbal Insite liet Ajax’ technisch directeur Martin van Geel maandagavond nog weten ‘uitermate tevreden te zijn’ over Klaas-Jan Huntelaar.

Related posts