Willem II-fans: ‘Liever Ajax kampioen dan AZ’

Als het aan de supporters van Willem II ligt werken de spelers van de Tricolores zondag mee aan een kampioensfeestje van Ajax. De haat in Tilburg jegens Dirk Scheringa, voorzitter van AZ, is nog steeds groot. Fans van Willem II gunnen de Alkmaarders dan ook geen kampioensschap.

Supporters verspreidde vorig jaar zelfs stickers voor op de bumper met de tekst: ‘Ik rem niet voor Scheringa.’ In het stadion hingen spandoeken met slogans als ‘Scheringa is een parAZiet.’ Het losweken van Kemy Agustien en Moussa Dembélé was de druppel, aldus de fans.

Eerder maakten Joris Mathijsen, Kew Jaliens, Tarik Sektioui, Danny Mathijssen en Denny Landzaat voor weinig of geen geld de overstap van Tilburg naar Alkmaar. En passant kocht Scheringa de succesvolle technisch directeur Martin van Geel weg.

Mocht AZ zondag van Excelsior winnen, dan zal Ajax Willem II met zeer ruime cijfers moeten verslaan. Zeer onwaarschijnlijk is dit niet: De formatie van Dennis van Wijk speelt deze competitie feitelijk nergens meer voor en als je Scheringa een hak kan zetten…

Related posts