Ook AZ en PSV zitten in de maag met huldigingslokatie

Dat Amsterdam, bij een eventueel kampioenschap, Ajax niet wil huldigen op het Leidseplein was al bekend maar ook AZ en p$v blijken met de lokatie van een eventuele huldiging flink in de maag te zitten. ,,AZ organiseert na de wedstrijd natuurlijk een en ander in het stadion, maar wij denken dat er veel meer mensen zijn die het elftal willen zien, aldus een woordvoerder van de kaaskoppen. ,,Een groot plein zoals het Leidseplein in Amsterdam hebben wij niet. Het Waagplein is leuk voor de kaasmarkt, maar veel te klein om mensen vanuit de hele regio op te vangen.” Het idee van een huldiging in de binnenstad van kaasdorp is echter afgeblazen waardoor het toch blijft bij ‘alleen’ een huldiging in het stadion.

In Lampegat hangt de vlag er minder florissant bij. De kans dat PSV kampioen wordt is na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen FC Utrecht een flink stukkie kleiner geworden. De lampjes hebben de draaiboeken met de verschillende scenario’s al lang klaarliggen. Mocht p$v toch kampioen worden dan is de huldiging ook niet op het Stadhuisplein maar, net als bij Ajax, in het stadion, meldde een gemeentewoordvoerder.

Related posts