Blind wil naast Timisela, Krohn-Dehli en Martina ook Vermeer naar Sparta halen.

Danny Blind, die komend seizoen als technisch directeur van Sparta aan de slag gaat, zal op korte termijn met Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, rond de tafel gaan zitten om te praten over een overgang van enkele Ajacieden naar de Kasteelclub. Opvallend is dat de Rotterdamse club ook verregaande interesse heeft in doelman Kenneth Vermeer, zo meldt het AD.

De sluitpost van Jong Oranje mag van Ajax volgend seizoen op huurbasis ervaring opdoen bij een andere ploeg in de eredivisie. Voorwaarde van Ajax is wel dat de talentvolle keeper, die vorige zomer nog met Jong Oranje Europees kampioen werd in Portugal, eerste keeper zal worden bij zijn nieuwe club. De 21-jarige doelman staat nog tot juni 2010 onder contract en moet op termijn een serieuze kandidaat worden om bij Ajax onder de lat te staan.

Naast het agendapunt ‘Vermeer’ zal Blind met Van Geel onderhandelen over Michael Timisela, Javier Martina en Michael Krohn-Dehli. De eerste kan transfervrij vertrekken uit de Amsterdam Arena. De andere twee spelers hebben doorlopende contracten en zouden op huurbasis naar het Kasteel moeten verhuizen.

Amrabat
Overigens volgt Sparta ook nauwlettend de verrichtingen van Nordin Amrabat. De handige aanvaller van Omniworld speelde in het verleden voor Ajax, maar werd bij de Amsterdammers niet goed genoeg bevonden en keerde terug naar de amateurs van Huizen. Daar ontwikkelde de 20-jarige Marokkaan zich dusdanig goed, dat hij bij Omniworld een tweejarig contract kreeg. Voor de ploeg uit Almere maakte hij dit seizoen al veertien goals.

Related posts