Ook geen huldiging op Leidseplein bij bekerwinst!

Als Ajax op 6 mei de bekerfinale wint van AZ dan zal de huldiging niet plaatsvinden op het Amsterdamse Leidseplein. Dat heeft burgemeester Job Cohen vandaag besloten, zo meldt Het Parool. Ondernemers rond het Leidseplein dreigden met procedures als een feest na een bekerwinst wel op het uitgaansplein zou zijn, omdat de vorige huldigingen uit de hand liepen. ,,Vorig jaar hebben we na de bekerwinst zo veel gedoe gehad, dat de ondernemers weer bang waren voor forse schade,” verklaarde een woordvoerster van Cohen.

Cohen had al besloten dat de huldiging bij een eventueel landskampioenschap van Ajax niet in de binnenstad zou plaatsvinden in verband met Koninginnedag. Mocht Ajax zondag de titel grijpen, wordt het feest in de Arena gevierd.Related posts