Kluivert heeft zijn buik vol van Koeman en stuurt aan op breuk

Het verspelen van de koppositie heeft de sfeer bij p$v, op zijn zachst gezegd, niet veel goeds gedaan. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn er vooral bij Patrick Kluivert de nodige ergenissen aan de oppervlakte gekomen. De beslissing van trainer Ronald Koeman om topscorer Jefferson Farfán twintig minuten voor tijd te vervangen voor junior Género Zeefuik, riep in de spelersgroep vraagtekens op. Ook de Peruaan toonde zich verbaasd en teleurgesteld over de wissel. “Voor rust had ik wel een klein beetje last, maar ik had gewoon door kunnen spelen. Ik hoopte erop nog een goal te maken. Het was jammer, maar de trainer beslist. Je moet bij hém zijn.”

Waar Farfán met zijn commentaar hoopte de zaak niet te laten escaleren, reageerde Kluivert precies tegenovergesteld. De oud-Ajacied was boos dat hij aan de kant moest blijven en de jonge Zeefuik in een dergelijk duel binnen de krijtlijnen verscheen. ,,Die wissel sloeg helemaal nergens op. Het was gewoon diep triest. Zo’n jonge jongen moet je inbrengen wanneer je met 2-0 of 3-0 voor staat, maar niet als het kampioenschap op het spel staat.”

,,Het is nu al de tweede keer dat dit gebeurt. Er wordt net gedaan of ik niet meer kan voetballen, of ik nooit iets gepresteerd heb. Het begint gênant te worden. Dat is ook wat ik hoor in mijn omgeving. Ook van medespelers hoor ik in de wandelgangen dat ze het allemaal maar vreemd vinden”, aldus Kluivert tegenover De Telegraaf.

Related posts