Jong Ajax tijdens toernooi op 4 augustus tegen Liverpool

Ajax speelt op zaterdag 4 augustus tegen Liverpool tijdens de 6e Brucon Talents Cup, zo meldt Highlow.nl. Organisator Ed Kuijper van kupa heeft naast Ajax en Liverpool ook Espanyol en Shaktar Donetsk weten te contracteren. Brucon Talents Cup is het enige Europese toernooi voor profvoetballers onder de 21, die op het punt staan door te breken naar de eerste elftallen. Het internationale toernooi vindt op donderdag 2 augustus en zaterdag 4 augustus plaats op het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer. Voorafgaand aan het toernooi speelt jong Ajax op maandagavond 30 juli een demonstratiewedstrijd tegen het 1e elftal van FC Volendam. Ook dit treffen vindt plaats op het Wateringcomplex in Wormerveer.

,,Voor ons is van belang dat je een mooi toernooi kunt spelen met aansprekende tegenstanders”, legt technisch directeur Martin van Geel uit. ,,Het zijn allemaal goede clubs, waar we naar uit kijken.” Winter vult aan dat het “voor de spelers van Jong Ajax een graadmeter is om te kijken waar ze staan. Je kunt je meten met ploegen uit andere landen. Ter voorbereiding op het seizoen zoek je toch altijd een goede tegenstander, dan is dit een mooi toernooi.”

Jordy Brouwer
Naar de komst van Shaktar Donetsk wordt nu al uitgekeken, omdat de Oekraïne vorig jaar in de finale stond van het EK onder 21. Ze verloren overigens in de finale van het Oranje van Foppe de Haan. Bij de Engelsen is Jordy Brouwer de blikvanger, de jonge talentvolle spits die eind vorig jaar de overstap van de A1 van Ajax maakte naar Jong Liverpool. Pikant detail: Ajax speelt op zaterdag 4 augustus tegen Jong Liverpool. “Het maakt me niet uit tegen wie we spelen”, zegt Aron Winter. “Liverpool is een mooie ploeg en Espanyol ook; die Spanjaarden zijn mooie tegenstanders. Maar ook Shaktar Donetsk is een beduchte tegenstander. Ik kijk er naar uit en verwacht een mooi toernooi!”

Bron: Highlow.nl

Related posts