Lewis wil zelf weg; deze week stage bij Dortmund

Na een stage van tien dagen bij Club Brugge (zie eerdere bericht), gaat Jong Ajax-speler Stanton Lewis deze week proberen om bij Borussia Dortmund een contract te verdienen, zo meldt Highlow.nl. De Zuid-Afrikaan heeft het niet meer naar zijn zin bij Ajax, waar hij – zoals afgelopen maandag tegen Jong FC Twente – op de bank is beland. Met een vierjarig contract op zak vindt Lewis de situatie klaarblijkelijk al zo uitzichtloos, dat hij er voor kiest om zijn geluk elders te zoeken.

Toen Ajax afgelopen januari voor een trainingskamp naar Zuid-Afrika vertrok, mocht Lewis al niet mee naar zijn geboorteland (zie eerdere bericht), . Hoofdcoach Henk ten Cate nam wel een drietal andere talenten uit het beloftenelftal mee: Mitchell Donald, Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong. Martin van Geel gaf aan ontevreden te zijn over de ontwikkeling van Lewis. ,,Tot op heden stelt hij teleur. Hij maakte van alle stagiairs uit Kaapstad de beste indruk, maar kwam hier vervolgens met een grote conditionele achterstand. Dat leidde weer tot allerlei blessures. Bovendien heeft hij moeite met de speelwijze. Na een uitvoerig gesprek blijkt hij gelukkig over genoeg zelfkritiek te beschikken. Lewis moet nog grote stappen gaan maken. Daarom konden we hem ook niet belonen met deze trip, zoals dat bij de andere drie wel gebeurde.”

Lewis erkende het destijds moeilijk te hebben in Amsterdam: ,,Ik denk dat ik er nog wat aan moet wennen, want dit was toch mijn eerste wedstrijd in het Ajax-systeem. Ik wil niet zeggen dat het moeilijk wordt, maar wel anders. Ik moet gewoon accepteren dat het enige tijd kost om het me helemaal eigen te maken. De snelheid van het spel is veel sneller en technisch veel beter dan in Zuid-Afrika.” Na zijn stage in Brugge vertrekt hij deze week naar Dortmund. Afgelopen maandag zat hij de gehele wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong FC Twente op de bank. In Amsterdam lijkt zijn rol uitgespeeld.

Related posts