KNVB maakt extra schaal; Drie kampioensschalen beschikbaar!

De KNVB houdt sterk rekening met het zeldzame geval dat drie clubs tot de laatste wedstrijddag nog in de race zijn voor de landstitel. Om die reden heeft de bond een extra derde kampioensschaal laten vervaardigen. Zodoende kan in elk van de drie stadions een uitreiking plaatsvinden op de laatste speeldag van de competitie. Normaal gesproken heeft de KNVB maar één reserve schaal, maar omdat op dit moment nog drie clubs aanspraak kunnen maken op de titel er maar vast een bij laten maken. De KNVB vond het risico te groot om deze pas het laatste moment te laten fabriceren en misschien met lege handen te staan.


Drie schalen!

,,Een replica van de schaal was er altijd al. Maar nu het zo spannend is, moeten we rekening houden met drie kampioenen. Vandaar een extra replica”, aldus een woordvoerder van de bond. ,,En daar kunnen we natuurlijk niet mee wachten tot het laatste moment.”

Ongekend spannend
De competitie beleeft een enerverend slot. Met nog twee duels voor de boeg maken PSV, AZ en Ajax nog kans op de titel, ook al staat PSV er het beste voor. De Eindhovenaren hebben twee punten meer dan de Alkmaarders en de Amsterdammers, waarbij de aantekening dat AZ vooralsnog het beste doelsaldo heeft.

Related posts