De 21ste finale is een feit!!

Ajax heeft zich gisterenavond voor de 21ste keer geplaatst voor de KNVB beker finale. De finale zal 6 mei al gespeeld gaan worden en zal traditioneel plaats vinden in de kuip. Ajax is het team met veruit de meeste finales: 20 stuks. De club wist er daarvan maar liefst 16 in winst om te zetten. Zo werden de laatste 8 finales allemaal gewonnen en moeten we teruggaan tot 1981 toen verloor Ajax voor het laatst en dat was tegen AZ. Die wedstrijd werd verloren met 1-0.

Van de 4 verloren finales werd twee keer verloren van AZ een keer van ADO en ja, zelfs een keer van feyenoord. Ajax speelde twee replay wedstrijden en won deze allebei. Het is trouwens begrijpelijk dat Ten Cate niet tegen AZ wil spelen want in deerdere finales wist Ajax nog nooit te winnen van AZ.

Ajax heeft wel een aantal indrukwekkende resultaten door de jaren neer gezet. Zo is Ajax de enige club die de beker drie jaar achter elkaar wist te veroveren. Dat was in de Gouden jaren 1970, 1971 en 1972, mede door het groot aantal finales wist Ajax er lustig op los te scoren, er werden meerdere grote overwinningen geboekt zoals de 6-2 op Heerenveen in 1993 en de 5-0 op P$V in 1998. Ajax scoorde in al die 20 finales in totaal 57 keer en kreeg 26 doelpunten tegen.

We maken ons op voor de 21ste Ajax-bekerfinale!

Related posts