Voorbeschouwing Ajax-RKC
De finale lonkt opnieuw!

Vanavond speelt Ajax in de Halve finale van de KNVB-beker thuis tegen RKC Waalwijk. Bij winst plaats Ajax zich voor de Finale. Dat zou dan de 21ste bekerfinale worden. Van deze finales werden er slechts 4 verloren. In het andere Halve finaleduel treffen donderdagavond AZ en NAC elkaar in Alkmaar.

Ajax zal het tegen RKC in ieder geval nog moeten doen zonder aanvoerder Jaap Stam. De verdediger kampt al weken met een hamstringblessure. In Het Parool zegt Ajax-trainer Henk ten Cate dat Stam ook zondag tegen Sparta waarschijnlijk nog ontbreekt; ,,Ik verwacht niet dat Jaap er tegen Sparta bij is, aldus Ten Cate. “,,We willen geen risico met hem nemen. Misschien hebben we hem nog nodig tijdens de play-offs.” Verder ontbreken, naast de al langdurig afwezigen Leonardo en Grygera ook Edgar Manucharyan; hij heeft een buikblessure en Hedwiges Maduro; hij is geschorst.

Ten Cate kan tegen RKC wel weer beschikken over Wesley Sneijder. De kleine middenvelder ontbrak afgelopen vrijdag tegen NAC nog vanwege een schorsing. Door de terugkomst van Sneijder moet Kenneth Perez zijn plekkie weer afstaan.

Bossen
Sneijder’s grote vriend; Ruud Bossen, is aangesteld als scheidsrechter om het duel in goede banen te leiden. Bossen beter bekend als de ‘witte Tyfushond’ of de ‘moraalridder’ wordt bijgestaan door grensrechters Patrick Gerritsen en Hans Olde Olthof. Vierde official is Pol van Boekel.

Besloten training
Dat Ajax de wedstrijd tegen RKC zeer serieus neemt blijkt wel want Ajax zal dinsdagmiddag een besloten training afwerken in de Amsterdam ArenA als aanloop naar de halve finale tegen de Waalwijkers. De ochtendtraining komt daarmee die dag te vervallen.

31.000 kaarten verkocht, RKC komt met zo’n 1200 fans
RKC-coach Mark Wotte reist met een volledig fitte selectie af naar Amsterdam. Wel zijn Benjamin de Ceulaer en Cerezo Fung A Wing niet inzetbaar vanwege een schorsing door gele kaarten eerder dit toernooi. Herve Kagé is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het beloftenduel gisteren. Zo’n 1000 supporters en 250 sponsors zullen de Waalwijkse formatie steunen in de Amsterdam ArenA. Een dag voor de wedstrijd tegen RKC zijn er in totaal 31.000 kaarten verkocht.

Live op TIEN
Voor de fans die niet in de gelegenehid zijn de wedstrijd live in de ArenA bij te wonen: De commerciële zender TIEN zal het duel woensdagavond live uitzenden. Het duel begint om 20.45 uur. Tegen betaling is het duel overigens ook op de internetsite van de zender te zien.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 17,70 euro!
Ajax is bij de bookmakers zwaar favoriet voor de winst op RKC Waalwijk. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,18 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 5,5 keer en voor een zege van RKC maar liefst 13,5 keer! Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,22= 17,70euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts