Nummer 14 voor altijd van Johan Cruijff

Johan Cruijff viert woensdag 25 april zijn zestigste verjaardag. Hij ontving van Ajax-voorzitter Jaakke een shirt met daarop nummer veertien. Jaakke sprak daarbij de woorden dat na dit seizoen nooit meer een speler van Ajax1 nog met dat getal op de rug zal spelen als eerbetoon aan een van ‘s-werelds beste voetballers aller tijden. Cruijff speelde in zijn actieve loopbaan bijna altijd met nummer veertien. Roger, goed bevriend met Jordi Cruyff, voetbalt dit seizoen als laatste speler van Ajax met nummer veertien.

Jaakke: „Johan Cruyff is van onschatbare waarde geweest voor Ajax en heeft de club wereldwijde faam bezorgd. Wie nummer veertien zegt, zegt Johan Cruyff. Daarom bevriezen we „zijn” rugnummer als een hommage aan een unieke voetballer. Johan zestig, veertien voor altijd!”

Related posts