Programma resterende wedstrijden
Ook AZ wint; Ajax weer terug bij af

De strijd om de Landstitel gaat vrolijk verder: Na de winst vrijdagavond op NAC in eigen huis was er de hoop dat de concurrentie (p$v en AZ) in de dagen daarna punten zouden laten liggen. Maar nadat p$v gisteravond al met 2-0 thuis won van FC Twente won vanmiddag ook AZ zijn thuisduel, al was het moeizaam; Tegen het Vitesse van Aadje Zakkenvuller werd het, ondanks dat Vitesse al vroeg in de tweede helft met tien man kwam te staan, slechts 1-0 door een penalty van ex-Ajacied Shota Arveladze. Net genoeg dus voor de drie punten en dus is Ajax weer terug bij af en gewoon weer derde.

Toch waren er twee kleine lichtpuntjes:
1. Ajax loopt één doelpunt in ten opzichte van het nog altijd veel betere doelsaldo van AZ en…
2. feyenooit verliest alweer, al is dat niks nieuws! Het zooitje zakte af naar de 6e plaats door, na de 4-0 nederlaag vorige week tegen FC Groningen in eigen huis, nu opnieuw hard onderuit te gaan tegen het altijd lastige Heracles: 4-1.

Stand per 15 april:
1. p$v 32-71-69-23 +46
2. AZ 32-69-78-27 +51
3. AJAX 32-69-77-33 +44

Programma volgende week:
Ajax=Sparta
FC Utrecht-p$v
AZ-Heerenveen

Programma laatste speeldag:
Willem II – Ajax
Excelsior – AZ
PSV – Vitesse

De laatste twee competitieronden worden de wedstrijden allemaal gelijktijdig gespeeld op zondagmiddag om 14:30 uur.

Related posts