Voorbeschouwing Ajax-NAC:
Ajax kan opnieuw koploper worden, Perez vervangt geschorste Sneijder

Met Kenneth Perez in de plaats van de geschorste Wesley Sneijder vervolgt Ajax vanavond tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC de jacht op de landstitel. De Amsterdammers mogen zich na een zege in ieder geval voor een dag koploper van de Eredivisie noemen. Henk ten Cate kan tegen NAC niet beschikken over de geschorste Wesley Sneijder. Jaap Stam, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro en Leonardo zijn nog steeds geblesseerd.

Ajax kan morgen de druk op PSV en AZ lekker opvoeren door te winnen van NAC. Ajax zal bij winst koploper worden en AZ en PSV moeten nog maar zien dat ze winnen na het zware midweekse Europese programma. PSV speelt op zaterdagavond om 19.30 uur thuis tegen FC Twente. AZ volgt op zondagmiddag 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Ajax moet in de laatste drie competitiewedstrijden nog twee punten goedmaken op koploper PSV. De Amsterdammers hebben evenveel punten als AZ. De club uit Alkmaar heeft echter een beter doelsaldo. Het verschil bedraagt acht doelpunten in het voordeel van AZ.

Huid duur verkopen
NAC Breda haalde slechts twee punten uit de laatste vijf duels. Toch reist trainer Ernie Brandts met een positief gevoel naar Amsterdam: ,,We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen”, aldus de oefenmeester op de website van NAC. ,,Wij willen graag een goed resultaat halen daar en Ajax móet winnen, dat is het grote verschil in uitgangspunt. Voor een club als NAC is het geen abc’tje om bij Ajax een goed resultaat te halen, zeker niet in deze fase van de competitie. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor gáán.” Eerder dit seizoen boekte Ajax een moeizame 1-2 zege in het Rat Verlegh Stadion. Brandts heeft de luxe van een nagenoeg volledig fitte selectie. Alleen Mtiliga, Tamerus en ex-Ajacied Victor Sikora kunnen vanavond geen acte de presence geven.

Blom
Scheidsrechter vanavond in de ArenA is Blom. Hij wordt geassisteerd door de heren Simons en Droste. Vierde official is Janssen. Blom was eerder dit seizoen scheidsrechter bij het duel Ajax-Roda JC. Het duel waarin Blom een dubieuse treffer van Wesley Sneijder goedkeurde. Sneijder sloeg daarbij namelijk de bal uit de handen van Roda-keeper Castro.

Live
Voor de thuisblijvers hoeft er voor de verandering een keer niet gehobbyd te gaan worden met een of andere Chinese streaming; Het duel zal live te zien zijn op RTL7.

Fotoreportage
Zoals julie inmiddels van ons gewend zijn zal ook van dit duel weer een exclusieve fotoreportage gemaakt worden die zsm na de wedstrijd online zal komen.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 18,30 euro!
Ajax is bij de bookmakers zwaar favoriet voor de winst op NAC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,22 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 5,5 keer en voor een zege van NACmaar liefst 10 keer! Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,22= 18,30euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts