Koster aasde op buitenland maar ziet Jong Ajax als een mooie uitdaging

Adrie Koster stond in de belangstelling van meerdere clubs maar koos voor een rol als coach van Jong Ajax. Tegenover het Algemeen Dagblad laat hij weten het een prachtige uitdaging te vinden: ,,Er waren meer mogelijkheden, maar ik vond dit de meest interessante. Het lijkt me een mooie uitdaging om samen met Aron Winter met de jonge talenten van Ajax aan de slag te gaan. Ook bij Excelsior heb ik met jonge spelers te maken gehad. Dat was destijds een onderdeel van de opleiding van Feyenoord. De samenwerking was toen heel close.’’

,,Ik heb weinig zin om namen te noemen. Laten we het er maar op houden dat ik bij meerdere clubs terecht kon. Ik zat eigenlijk te vlassen op het buitenland toen Ajax langs kwam. Ik wilde wel eens een andere cultuur proeven, maar dat moet dan wel op je pad komen. Martin van Geel ken ik nog ik uit mijn tijd bij Willem II. Ik ben daar zelfs nog zijn trainer geweest. Hij vertelde me dat ze bij Ajax een ervaren man zochten.’’

Dat Koster geen Ajax-achtergrond heeft maakt volgens hem niet zoveel uit: ,,Ik weet niet of dat een bezwaar is. Het kan ook een voordeel zijn dat je de club niet kent. Ze weten bij Ajax hoe ik over voetbal denk. Dat is het belangrijkste. Ik denk ook wel dat ik bij de club pas.’’

Related posts