Ajax kiest voor Jan Olde Riekerink als Hoofd Jeugdopleidingen

Jan Olde Riekerink (44) keert terug in een technische functie bij Ajax. De oud-prof van Sparta, FC Dordrecht en Telstar treedt per 1 juli in dienst als hoofd opleidingen. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd ondertekend. Naast Olde Riekerink waren o.a. Sparta-coach Wiljan Vloet en assistent van Ten Cate; Hennie Spijkerman, in beeld voor de vacature. Vooral voor Spijkerman zal het zuur zijn dat de keuze niet op hem is gevallen. Onlangs zei hij nog zich zeer te verheugen op de baan. .

In april 2005 was Olde Riekering al in beeld voor dezelfde vacature maar destijds zei hij op het laatste moment af (zie bericht). Olde Riekerink volgt John van den Brom op, die volgens een persbericht van Ajax komend seizoen als hoofdcoach van AGOVV fungeert

Landskampioen
Olde Riekerink begon halverwege de jaren negentig zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Ajax. In het seizoen 1999-2000 was hij werkzaam als assistent-trainer van Jan Wouters bij de A-selectie. Daarna werd hij hoofdtrainer van Jong Ajax. In zijn eerste jaar als coach van de beloften (2000-2001) werd Jan Olde Riekerink landskampioen met het team.

In mei 2002 werd Olde Riekerink aangesteld als hoofdcoach van de Belgische eersteklasser AA Gent, waarna hij aan het einde van 2003 aan de slag ging als hoofdtrainer bij Emmen. Olde Riekerink was vorig seizoen actief als assistent-trainer van Co Adriaanse bij FC Porto. Dit seizoen werkt hij eveneens samen met Adriaanse als assistent bij Metallurg Donetsk in de Oekraïne.

Related posts