VI: ‘Huntelaar en Aissati waren spelers die AZ zelf benaderden’

Als we Voetbal International mogen geloven zijn Huntelaar en Aissati de spelers van Ajax en PSV die AZ enige tijd geleden benaderd zouden hebben voor een mogelijke overgang naar Alkmaar, hetgeen AZ-voorzitter Dirk Scheringa onlangs beweerde (zie bericht). Met name trainer Henk ten Cate zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de beslissing van Huntelaar om bij één van de concurrenten zijn verhaal te doen. De 23-jarige Achterhoeker werd halverwege het seizoen geslachtofferd door zijn coach, nadat hij enkele weken niet meer tot scoren wist te komen.

Huntelaar zelf zou AZ op de hoogte gebracht hebben van zijn onvrede over de manier waarop Ajax en Ten Cate met hem omsprongen. Volgens VI schat AZ de kans dat het Huntelaar kan halen echter maar op een procent in, omdat Ajax ‘liever de eigen Arena in brand zou willen steken dan hem naar AZ te laten gaan’. Als het contract van Huntelaar echter ergens een opening zou laten, dan zou Ajax gezien zijn volgens VI.

Aissati
Naast Huntelaar zou ook Ismaïl Aissati zich hebben aangeboden bij AZ. Het 18-jarige talent, die momenteel op huurbasis uitkomt voor FC Twente, zou destijds geen vertrouwen meer hebben gehad in PSV-coach Ronald Koeman. Hierop besloot hij om een belletje naar Alkmaar te plegen, waarbij hij zijn diensten zou hebben aangeboden aan de voorzitter van de huidige nummer twee van de eredivisie.

Goede timing
VI weet het nieuws wel op een mooi moment te brengen. Het is weer extra olie op het vuur voor de toch al niet saaie competitie-ontknoping waarin p$v, AZ en Ajax in een verbitterde strijd zijn om het kampioenschap en waarin p$v-huurling Aissati ook ’toevallig’ komend weekend speelt met FC Twente tegen p$v. De timing is weer uitmuntend van Derksen en consorten!

Related posts