Ajax wil schijnbaar geen kampioen worden: gelijkspel tegen RKC: 2-2

Ajax is in Waalwijk niet verder gekomen dan 2-2 tegen RKC. Ajax kwam al in de 9e minuut op voorsprong door Gabri, een minuut later was het de door Ajax verhuurde Vertonghen die de gelijkmaker in kopte: 1-1. Sneijder maakte in de 21e minuut de 2-1 Ajax verzaakte vervolgens om de voorsprong verder uit te bouwen. In de 71e minuut was het Berger die de gelijkmaker maakte.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Vanaf de eerste minuut leek Ajax niet op een ploeg die speelde om kampioen te worden. Door een belabberde instelling van de spelers en een tactische blunder van coach Ten Cate op de bank; hij verzuimde namelijk om gewoon met drie spitsen, dus met De Mul te spelen, kwam Ajax geen moment in de wedstrijd.

Dat uiteindelijk RKC nog gelijk kwam was eigenlijk, gezien het spel, niet meer dan normaal te noemen. Ajax zakt door het gelijkspel zelfs naar de 3e plaats, twee punten achter p$v en een slechter doelsaldo dan AZ.

Henk ten Cate was ook niet tevreden met het resultaat. Toch vond ook hij het een terechte uitslag: ,,Dit was een draak van een wedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, dit was een terechte uitslag. RKC leverde meer strijd dan Ajax. Of ik daar teleurgesteld in ben? Nee, want RKC heeft ook spelers die fysiek meer kunnen brengen. Daarbij was het veld heel slecht”, aldus de oefenmeester van Ajax. ,,We moeten nog drie keer winnen. Hetzelfde geldt voor PSV en AZ. We zien het de komende weken dus wel.”

Ranglijst:
1. p$v 31 68 67-23
2. AZ 31 66 77-27
3. Ajax 31 66 75-33

RKC Waalwijk-Ajax 2-2 (1-2)
9. Gabri 0-1
10. Vertonghen 1-1
21. Sneijder 1-2
71. Berger 2-2

scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 7000
Geel: Sneijder (Ajax), Obodai, Berger, Bakens en Sektioui (allen RKC)
Rood: Sektioui (2e geel ’89)

Opstelling RKC Waalwijk:
Lemmens, Van Diemen, Bakens, Koenders, Van Haaren (’69 Garcia), Berger, Obodai, Sektioui, Vertonghen, Janssen (’82 Mulder), Van der Haar

Opstelling Ajax;
Stekelenburg, Heitinga, Van der Wiel (’81 DDe Mul), Vermaelen, Ogararu, Gabri, Davids, Sneijder, Emanuelson, Huntelaar, Babel (’86 Perez)

Fotoverslag volgt zsm…

Related posts