Kanu: ‘Om redenen die ik liefst voor mezelf houdt kan ik niet terug naar Ajax’

Na onlangs een hele tijd het tegengestelde geroepen te hebben laat Nwankwo Kanu nu tegenover de Nigeriaanse krant Thisday weten een terugkeer naar Ajax uit te sluiten. Kanu zegt nu weer het liefst bij zijn huidige club Portsmouth te blijven, al is er nog steeds geen contractverlenging getekend en verlopen de contractonderhandelingen stroef. Toch sluit hij een overstap naar een andere club op het continent van Europa niet uit, als de contractbesprekingen met Portsmouth werkelijk op niets uitlopen. Hij zou al enkele aanbiedingen op zak hebben.

Kanu werd de afgelopen jaren steeds in verband gebracht met een mogelijke terugkeer naar Amsterdam. Onlangs flirte hij openlijk met Ajax maar dat bleek achteraf alleen maar om de druk op Portsmouth te vergroten. ,,Het is een eer dat ik word genoemd bij Ajax. Ik zal de club altijd een warm hart blijven toedragen, dáár gaven ze me de kans om door te breken. Maar om redenen die ik het liefste voor mezelf houd, kan ik er niet terugkeren”, aldus Kanu nu. Ajax contracteerde de aanvaller in 1993. Drie jaar later vertrok Kanu naar Internazionale.

Zie ook eerdere berichten hierover:
12 maart: Komt Nwankwo Kanu terug naar Ajax
17 januari: Ronald Koeman: ‘Kanu niet naar psv’ Ook Portsmouth is gedrag Kanu inmiddels beu
17 januari: ‘Kanu wilde bij terugkeer Rijkaard-rol vervullen bij Ajax’
15 januari: Sportweek: Kanu nu in belangstelling psv
2 januari: Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts