Ajax volgt operatie Leonardo in Brazilië

Ajax-aanvaller Leonardo wordt volgende week in Brazilië geopereerd aan zijn geblesseerde knie. Ter plekke zal een arts van Ajax aanwezig zijn om mee te kijken of alles naar wenst verloopt. Na de ingreep zal Leonardo zijn revalidatie voortzetten in Nederland. ,,Leonardo heeft zich er inmiddels helemaal bij neergelegd,” aldus trainer Henk ten Cate. “Hij is nu al volop bezig met zijn revalidatie.”

Volgens Ten Cate was het op verzoek van Leonardo zelf, dat hij in zijn geboorteland wordt geopereerd. ,,Ik kan me daar ook wel wat bij voorstellen,” zei Ten Cate vrijdagmiddag. ,,Dan is hij dichtbij zijn familie, bij zijn moeder en zijn broer. Het is voor die jongen belangrijk dat hij in vertrouwde omgeving zit. Een blessure is meer dan het fysieke gedeelte alleen, het is ook een psychologisch verhaal. En ik ga er van uit dat je in Brazilië ook goede doktoren hebt.”

Over de in de operatiekamer aanwezige arts van Ajax, zei Ten Cate: ,,Dat doen we alleen maar om te weten wat er exact gebeurt. Stel, dat er complicaties optreden, dan is dat alleen maar handig. Bij de knie-operatie van Grygera, door dokter Van der Hart in Amsterdam, was deze week ook een arts van Juventus aanwezig. Ik kan dat allemaal goed begrijpen.”

Bron: Sportweek

Related posts