Litmanen gaat nog een jaartje door bij Malmö

Ajax-icoon Jari Litmanen blijft een seizoen langer bij Malmö FF. De Finse international ziet geen fysieke belemmeringen voor een derde seizoen in Zweedse dienst. Jari tekende bij de formatie van trainer Tom Prahl tot het einde van 2007. De Allsvenskan, de hoogste voetbaldivisie in Zweden, start in april. De 36-jarige Litmanen staat sinds 2005 bij Malmö onder contract. De middenvelder speelde verder voor onder meer HJK Helsinki, Ajax, FC Barcelona en Liverpool.

,,Het is nu vijf maanden na mijn operatie en mijn lichaam voelt zo goed aan dat nog een seizoen mogelijk is”, aldus Litmanen op de website van Malmö. Litmanen, die in zijn hele carrière wordt geplaagd door fysiek ongemak, onderging in december een enkeloperatie.

,,Ik hoop en geloof dat het seizoen 2007 zowel voor de club als voor mij persoonlijk beter wordt”, aldus de oud-Ajacied. Met de kleine inbreng van Litmanen, die tot acht duels kwam, eindigde Malmö afgelopen seizoen op een teleurstellende zevende plaats.

Related posts