Voorbeschouwing Ajax Heracles. DUEL OOK LIVE OP INTERNET!
Ajax zonder Grygera, Gabri, Vermaelen en ook zonder Maduro

Na een week van belabberd Oranje-voetbal gaat zondag het echte werk weer van start. De competitie is in een beslissende fase gekomen en na de schoffering van de Lampjes (1-5) is de jacht geopend. Voor nu p$v gisteravond op bezoek bij NAC Breda opnieuw punten heeft laten liggen staat Ajax niets anders te doen dan zelf het gestuntel van de de mannen van Ronald Koeman vandaag te beantwoorden met een zege, thuis in de eigen ArenA, op Heracles Almelo.

Het is vooral waken voor onderschatting: vorig seizoen werd het 0-0 in de Amsterdam Arena. Daarvoor speelde Heracles tussen 1962 en 1985 vijf keer in Amsterdam tegen Ajax. Twee keer won Ajax met 7-0, twee keer met 1-0 en een keer verloor Ajax met 1-4.

Henk ten Cate weet nog niet wie Zdenek Grygera in het centrum van de verdediging gaat vervangen in dat duel. Dat zei de oefenmeester tijdens z’n wekelijkse perspraatje. ,,John Heitinga kan met Jaap Stam centraal spelen, dat hebben ze in het verleden met succes gaan.” Talent Gregory van der Wiel is echter ook een optie.

Ten Cate zei vrijdagavond al te hopen dat Ajax voor de derde achtereenvolgende week de kloof met de eindhovenaren zou kunnen verkleinen: ,,Ik weet uit ervaring dat een avondje Breda voor iedereen lastig is. En NAC speelt nog voor Europees voetbal. Wij moeten de druk opvoeren door te winnen. Hoe, dat maakt eigenlijk niet uit.” Ten Cate verwacht niets anders dan een driepunter tegen de Heraclieden: ,,Het enige positieve resultaat in de komende vijf wedstrijden voor Ajax is winst. We moeten met dezelfde instelling het veld in gaan als tegen p$v en FC twente.”

Blessure Maduro na tik Davids
Naast de geblesseerde Grygera kan Ajax niet beschikken over de geschorste Gabri en de tevens nog geblesseerde Vermaelen, waarvan overigens verwacht wordt dat hij volgende week weer speelklaar zal zijn (zie eerdere bericht). Vrijdag kwam daar nog een blessure bij; Hedwiges Maduro verrekte vrijdag tijdens de training de binnenband van zijn rechterknie toen hij in de afsluitende partij stevig werd aangepakt door zijn ploeggenoot Edgar Davids. Maduro mist in ieder geval de thuiswedstrijd van zondag tegen Heracles. De medische staf van Ajax hoopt binnen enkele dagen meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de blessure. Maduor zelf deed na afloop van de training nog luchtig over het stevige partijtje: ,,Ik kreeg inderdaad een paar behoorlijke tikken’, vertelt de middenvelder op de website van Ajax. ‘Maar even daarvoor deelde ik zelf ook wat uit, hoor. Dan kan je wat terug verwachten. Het ging er fanatiek aan toe, maar dat is alleen maar een goed teken” .

Herdenking Carlo in stadion
Voorafgaand aan de wedstrijd zal door de F-side en Ajax worden stil gestaan bij het feit dat het 10 jaar geleden is dat Carlo om het leven kwam. Zonder al te veel te vertellen wat er gaat gebeuren vragen wij alle Ajacieden om om 14.10 uur in het stadion te zijn. Supporters op de F-side die bloemen willen leggen bij Carlo zijn stoel op vak 125 kunnen deze meenemen.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 16,50 euro!
Ajax is bij de bookmakers zwaar favoriet voor de winst op Heracles. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,1 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 7,5 keer en voor een zege van de Almelo-boys maar liefst 18 keer! Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,1= 16,50euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via dit artikel.

Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!


Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg
Ogararu, Stam, Van der Wiel, Emanuelson
Heitinga, Sneijder, Davids
De Mul, Huntelaar en Babel

Het resterende programma van Ajax en p$v:
p$v:
Thuis: FC Twente en Vitesse
Uit: NEC en FC Utrecht.

Ajax:
Thuis: Heracles, NAC en Sparta
Uit: RKC en Willem II.

Related posts