‘Ten Cate vroeg in winterstop Frank de Boer terug te keren als Ajax-speler’

Ajax-coach Henk ten Cate heeft Frank de Boer benaderd om deze tweede helft van de competitie bij de Amsterdammers te komen voetballen. Rob Cohen, schoonvader en zaakwaarnemer van zijn tweelingbroer Ronald, heeft dat bevestigd tegenover Sportweek. De huidige assistent-trainer van jong-Ajax heeft destijds bedankt voor de eer.

Volgens Cohen handelt de club niet goed in het benaderen van oud-spelers. ‘Het is een grote fout van Ajax dat ze spelers als Frank en Ronald en andere topspelers die bij Ajax hebben gespeeld niet veel eerder benaderen voor een terugkomst. De mensen die Shota Arveladze hebben afgewezen zou ik alsnog ontslaan. Het salaris van Shota is peanuts voor Ajax en nu is hij heel gelukkig bij AZ. Ik zou binnen de directie alsnog vragen: ‘Jongens, wie heeft daar nee tegen gezegd?’’

Frank de Boer werd de afgelopen weken steeds vaker genoemd als opvolger van hoofd jeugdopleidingen John van de brom, die aan het einde van het seizoen Ajax verlaat. ‘Dat lijkt me niet verstandig. Voor leiding geven is ook ervaring nodig en die moet je opdoen,’ aldus Cohen. ‘Hij zal er verstandig aan doen op termijn bij topcoaches mee te gaan lopen.’ Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman wordt genoemd voor de functie op trainingscomplex De Toekomst. ‘Dat zou een goede zet zijn. Spijkerman hoofd jeugdopleidingen en Frank de Boer assistent van Henk ten Cate. Hij moet de jeugd nu maar eens achter zich laten’, besluit de zakemman.

Bron: Sportweek

Related posts