Ajax verkoopt adressenbestand aan sponsorloterij
AFCA Supportersclub: ‘Kaartje aan Maarten’

Onlangs hebben alle Ajaxsupporters met een seizoenkaart een brief ontvangen van de Sponsor Bingo Loterij. Deze ‘fantastische’ aanbieding was exclusief voor Ajacieden en de helft van het lot gaat rechtstreeks naar de jeugdopleiding van Ajax. Hartstikke goed voor de club dus! En meestal is het leuk om post te ontvangen toch?

Echter blijven wij ons er over verbazen dat Ajax de adresgegevens van haar ‘klanten’ ongevraagd en te pas en te onpas aan haar sponsoren verstrekt. Natuurlijk wil Ajax er zelf graag beter van worden en daarnaast moet het haar sponsoren wel wat te bieden hebben wil het tot een win-win situatie kunnen komen en het geld waard zijn. Wat doe je dan als club zijnde? Je geeft je sponsoren een geweldige potentiële afzetmarkt, of die mensen het nou willen of niet.

Maar bestaat er niet zoiets als een privacy wet? Dragen wij niet al genoeg bij aan onze club door jaar in jaar uit onze kaartjes en merchandising te kopen? Kennelijk is dit nog niet genoeg!

Wanneer wij naar supporterszaken van Ajax bellen krijgen we het antwoord dat: “alle supporters die op de brief bij hun aanvraag voor hun seizoenkaart hebben aangevinkt hier bezwaar tegen te hebben, geen post of telefoontjes van derden krijgen”. Wij weten echter na een belrondje onder diverse supporters dat dit niet klopt, want ook supporters die dit hebben aangekruist worden wel degelijk telefonisch en schriftelijk lastig gevallen.

Wij roepen dan ook op om deze brief –wanneer je hem nog hebt – ongefrankeerd te retourneren aan de Sponsor Bingo loterij of Ajax waarbij je duidelijk maakt hier geen prijs op te stellen en uit het systeem wil worden gehaald. Hieronder staan de adressen. Hopelijk dat het dan eens duidelijk zal worden.

Sponsor Bingo Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

AFC Ajax
T.a.v.: Maarten Fontein
Arenaboulevard 29
1101 AX Amsterdam

En doe de groeten van de AFCA Supportersclub!

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts