16-jarige ex-Ajacied Zeefuik: PSV ’s hoop in bange dagen!

De altijd voorzichtige Ronald Koeman durfde in de winterstop met een straatlengte van 11 punten voorsprong hardop te roepen dat hij nu toch wel kon stellen dat p$v kampioen zou worden. Vijf competitiewedstrijden voor het einde voelt ‘sneeuwvlokje’ de hete adem van Ajax in de nek en moet hij alle zeilen bijzetten om de wankele lampjes-trein op de rails te houden. Voor het lastige uitduel zaterdagavond tegen NAC heeft Koeman zijn hoop gevestigd op aanvaller Género Zeefuik; een 16-jarige ex-Ajacied.

Koeman liet de jeugdinternational, die een deel van de Ajax-opleiding doorliep, donderdag en vrijdag weer eens meetrainen met zijn selectie. ,,Ik ben er niet bang voor iemand die volgende week zeventien jaar wordt te laten debuteren’, legt Koeman uit. ‘Ik heb Ryan Babel ook laten debuteren op zijn zestiende. Zeefuik heeft de afgelopen dagen op de training laten zien uitstekend in de groep te passen. Hij is niet bang, hij is sterk, blijft aan de bal en heeft scorend vermogen.”

Related posts