Ajax gaat opvolger van Grim van buiten de club halen

Deze week werd bekend dat keeperstrainer Fred Grim Ajax aan het einde van het seizoen zal gaan verlaten (zie bericht). Grim tekent een driejarig contract als assistent van trainer Gert Aandewiel bij Sparta. Danny Blind, oud-trainer van Ajax en vanaf volgend seizoen technisch directeur bij Sparta, haalde Grim naar Rotterdam. Toen Blind in maart 2005 hoofdtrainer van Ajax werd, nam hij Grim ook al mee. Grim was op dat moment trainer van Jong Ajax. ,,Ik heb de ambitie om trainer te worden,” zegt de 41-jarige Grim. ”Deze kans diende zich aan en daar heb ik ja tegen gezegd.”

Ajax zal volgend seizoen een nieuwe keeperstrainer van buiten de club aantrekken. ,,We gaan met de technische staf en de keepers een profiel maken van de nieuwe kandidaat,” aldus technisch directeur Martin van Geel in Het Parool. Binnen welke termijn Ajax de opvolger van Grim in huis wil hebben, is niet duidelijk. ,,Het kan binnen een week zijn of binnen een maand.”

Related posts