Van Gobbel, die kale, die… moet voor vier maanden de cel in

Waar ex-feyenoorder John de Wolf zijn tijd voortaan slijt met dancing with the stars en andere belspelletjes houdt zijn ex-collega Ulrich van Gobbel; ja, die ja; die kale die….er heel andere hobby’s op na: leaseauto’s klauwen! De door de Ajax-fans altijd hartstochtelijk toegezongen, inmiddels 36-jarige Van Gobbel, is gisteren door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden wegens het verduisteren van drie van die karretjes. De voetballer was gisteren zelf niet aanwezig tijdens de zitting.

Volgens het openbaar ministerie is Van Gobbel spoorloos verdwenen. Justitie vermoedt dat de verdediger, die financieel inmiddels op zijn zachtst gezegd; ‘in zwaar weer verkeert’, naar Suriname is uitgeweken. Van Gobbels zaakwaarnemer Dutch Football Management stelt echter dat hij nog steeds in Nederland is. ,,Hij gaat ook zeker in hoger beroep tegen dit vonnis”, aldus zijn zaakwaarnemer.

Leaseauto’s
De rechtsback heeft tussen september 2003 en november 2005 twee Mercedessen van de types ML430 en C180 en een BMW 745i niet teruggegeven aan het Rotterdamse bedrijf Daimler Chrysler Service. Van Gobbel heeft de drie wagens doorverkocht, maar de slimme Surinamer betaalde zijn schuld bij het bedrijf niet af. Het openbaar ministerie had zes maanden geëist tegen de voormalige Feyenoord-voetballer. Van Gobbel zit sinds enige tijd financieel aan de grond. Vorig jaar legde grappig genoeg Feyenoord-sponsor; Fortis Bank, al beslag op de Rotterdamse woning van de oud-Feyenoorder. Inmiddels is dat huis door de bank verkocht.

In 2002 hing ‘Uli’ zijn voetbalschoenen aan de wilgen en startte hij een jaar later een wintiwinkel aan de Bergweg in Rotterdam. Die zaak heeft hij inmiddels van de hand gedaan.

Related posts