‘Optie Juve op Huntelaar, Ajax weigerde bod van Arsenal’

Klaas-Jan Huntelaar werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met Juventus door de Italiaanse media, waaronder Sport.IT. Volgens de digitale versie van Football Italia zou Juve zelfs al een optie hebben op de topscorer van Ajax. Juventus zou twaalf miljoen euro over hebben voor Huntelaar, terwijl Ajax om en nabij de vijftien miljoen wil ontvangen voor de spits. Met het waarschijnlijke vertrek van Mauro Camoranesi en David Trezeguet komt er geld vrij bij de club uit Turijn om Huntelaar aan te trekken.

Huntelaar blijkt echter niet eerste keus, dat is Luca Toni van Fiorentina. De international zou zijn ploeggenoten in Florence al hebben ingelicht over zijn besluit de club aan het einde van dit seizoen te verlaten. De 29-jarige spits staat nog tot juni 2009 op de loonlijst bij de club van trainer Cesare Prandelli maar Juventus ligt op de loer om Toni zo snel mogelijk in te lijven.

Volgens Sportweek legde Ajax een bod van Arsenal op de 23-jarige Huntelaar naast zich neer vanwege deze optie van Juventus op de spits. Huntelaar zelf zei enkele dagen geleden nog helemaal van niets te weten (zie bericht).

Related posts