Verhuurde spelers; de stand van zaken

Martin van Geel licht in het alleen goed nieuwsblad ‘Ajax Magazine’ toe wat de status is van de deze winter verhuurde spelers is. Dat zijn de volgende spelers: Donovan Slijngaard, Rydell Poepon, Derk Boerrigter, Jan vertongen en Michael Krohn-Dehli.

Michael Krohn-Dehli
“Michael werd transfervrij aangetrokken als versterking voor de breedte”, zegt Van Geel over Krohn-Dehli. “Met de komst van Edgar Davids en Leonardo kwamen er twee spelers op zijn positie bij en werd de kans dat hij vaak aan de beurt zou komen, steeds kleiner. Vorig seizoen bij RKC en aan het begin van deze jaargang bij Ajax is hij ook redelijk veel geblesseerd geweest, en hij moet nu regelmatig spelen in deze fase van zijn carrière.”

Jan Vertongen
“Jan moest meer minuten maken in de Eredivisie. Voor het tweede elftal is hij al te goed. Door veel te spelen en te trainen op Eredivisieniveau gaat zijn handelingssnelheid omhoog, wordt hij fysiek sterker en keert hij straks bij Ajax terug met meer ervaring.”

Derk Boerrigter
“De verhuur van Boerrigter heeft een ander karakter dan die van de overige jongens”, legt de technisch directeur uit. “Zijn contract met Ajax loopt aan het einde van het huidige seizoen af en we gaan niet met elkaar verder. Nu kan hij minuten maken, zich in de kijker spelen en Haarlem heeft er een goede speler bij. Het werd ook wel weer eens tijd dat in het kader van onze samenwerking Ajax een speler voor het eerste elftal van Haarlem leverde. En bij Jong Ajax kunnen weer andere spelers ervaring opdoen.”

Rydell Poepon
“Iwan Redan ging weg bij Willem II, wat ruimte maakte voor Poepon. Toen zagen wij een verhuur aan Willem II wel zitten. En in zijn eerste wedstrijd daar viel hij goed in; het duel erna, tegen AZ, kreeg hij zelfs een basisplaats. Een goede ontwikkeling derhalve.”

Donovan Slijngaard
Donovan zet net een half seizoen bij Jong Ajax, maar FC Groningen had hem op het oog omdat ze maar één linksback in de selectie hadden. Slijngard wilde zelf graag naar Groningen; het is een leuke club en er staat een goede coach voor de groep, dus hebben wij onze medewerking verleend. Laatst heeft hij middels een invalbeurt ook al zijn eerste speelminuten in de Eredivisie gemaakt.”

Door de verhuur van deze vijf spelers komen er bij Jong Ajax veel kansen voor nog jongere spelers. Onlangs deden er al zeven of acht A-junioren mee met Jong Ajax en dat deden ze heel verdienstelijk. Jong Ajax zal geen kampioen worden dit seizoen, en door deze ontwikkelingen loopt de A1 misschien ook de titel mis, maar de ontwikkeling van de individuele spelers staat bij Ajax voorop.

Van Geel: “In mei evalueren we voor alle jonge spelers hun situatie, en dan zal ook besloten worden of we de verhuurde spelers terughalen. Dan is het ook de tijd om afscheid te nemen van een aantal spelers die twee jaar in Jong Ajax gespeeld hebben. Als die niet de stap naar het eerste elftal hebben kunnen maken in die tijd, krijgen andere spelers de kans”

Bron: AjaxOnline

Related posts