Grim vertrekt aan einde van seizoen naar Sparta

Fred Grim vertrekt aan het eind van dit seizoen naar Sparta. Hij zal in Rotterdam de komende drie jaar assistent-trainer van hoofdcoach Gert Aandewiel worden. Grim heeft nog een doorlopend contract tot 1 juli 2008. Hij vertrekt naar Sparta omdat hij daar als assistent-trainer de kans krijgt om méér met een selectie te doen dan alleen de keepers te trainen, wat hij nu bij Ajax doet.

Grim maakte acht jaar lang deel uit van de selectie van Ajax 1. Hij won met Ajax viermaal het landskampioenschap (1995,1996,1998 en 2002). Grim stond in totaal 101 competitiewedstrijden in het Ajax-doel. Hij speelde 125 officiële wedstrijden in het Ajax-tenue.

Na het beëindigen van zijn keeperscarrière tijdens het seizoen 2002-2003 werd Fred Grim actief als keeperstrainer in de jeugdopleiding van Ajax. In 2003 behaalde hij het diploma Trainer/Coach 1- jeugd KNVB. In juli 2004 werd Grim samen met John van den Brom aangesteld als trainer van Jong Ajax. Sinds 16 maart 2005 maakte Grim als keeperstrainer deel uit van de trainersstaf van het eerste elftal van Ajax.

Related posts