Oranje in dramatisch slechte wedstrijd niet langs Roemenië: 0-0

Het Nederlands elftal is in De Kuip niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Roemenië. In een hele matige wedstrijd creëerde Oranje nauwelijks een kans. Bij Oranje stonden Stekelenburg, Sneijder, Huntelaar en Babel in de basis. Emanuelson mocht tien minuten voor tijd invallen. Nederland staat nu met elf punten uit vijf duels eerste in de poule. Roemenië en Bulgarije hebben acht uit vier en staan dus in verliespunten op gelijke hoogte.

Ook Marco van Basten was na afloop van de wedstrijd Nederland – Roemenië (0-0) allerminst tevreden met de prestatie van zijn elftal: ,,Vanavond was geen wedstrijd waarvan we hebben genoten. Het was niet best, nee.”

De bondscoach van het Nederlands elftal vond dat alleen keeper Maarten Stekelenburg goed speelde. ,,Hij heeft het prima gedaan. Ik denk niet dat het verder op zijn plaats is om iemand anders een compliment te maken. Maar ik heb zelf als voetballer ook dit soort wedstrijden meegemaakt. Dit gebeurt soms gewoon. We moeten hier ook weer niet te dramatisch over doen.”

Related posts