PSV gaat cameramensen beschermen tegen ‘frusties’

P$v gaat voortaan stewards inzetten om cameramensen op de tribunes te beschermen. Voortaan krijgt iedere cameraman die zich tussen de supporters begeeft een steward mee die de veiligheid moet waarborgen. Aanleiding is het incident tijdens het duel p$v-Ajax van afgelopen zondag: Tegen het einde van de wedstrijd werd op de Westtribune een cameraman van Cinevideo door een compleet gefrustreerde lampekap-supporter tegen zijn hoofd geschopt. Deze gefrustreerde boer (ofwel frustie) kon het niet verkroppen dat zijn ploegie een pak slaag kreeg van Ajax. Naar verluidt heeft naderhand ook thuis zijn vrouw het zwaar moeten ontgelden!

De dader wist aan de stewards te ontsnappen, maar zijn identiteit werd achterhaald met hulp van andere supporters. Maandag is de dader door de beveiliging van PSV gehoord en heeft hij een stadionverbod gekregen. De politie onderzoekt de zaak in overleg met justitie. Volgens een woordvoerster gaat het slachtoffer aangifte doen.

De cameraman ligt thuis met een zware hersenschudding. Hoewel hij direct werd bijgestaan door andere supporters is hij volgens Wijnveld behoorlijk van slag door de aanval. ,,Bij PSV hebben cameramensen tot dusver nooit last gehad van dergelijke incidenten.Ze waanden zich altijd veilig en daarom komt dit extra hard aan.”

Related posts