Van Basten begint met Babel, Huntelaar, Sneijder en Stekelenburg in de basis.

Langzaamaan worden de contouren van de basisopstelling van Oranje, dat zaterdag aantreedt tegen Roemenië, duidelijk. Van Basten kan uiteraard niet heen om Ajacied wesley Sneijder. Afgaand op de training van vandaag (woensdag) heeft het er alle schijn van dat ook een groot deel van de andere vijf geselecteerde Ajacieden in de basis zal starten. Zo krijgt Klaas-Jan Huntelaar waarschijnlijk de voorkeur boven Liverpool-aanvaller Dirk Kuyt als basisspits. Arjen Robben (knie) en John Heitinga (kneuzing bovenbeen) trainden apart van de groep. Ryan Babel zal zaterdag vermoedelijk zijn vervanger zijn, wanneer de Chelsea-aanvaller niet op tijd fit is.

Duidelijk lijkt al wel dat Van Basten Maarten Stekelenburg de voorkeur geven boven Henk Timmer. De Ajacied behoorde woensdag in Katwijk bij het afsluitende trainingspartijtje tot het basisteam van Oranje. Urby Emanuelson heeft ook een grote kans dat hij mag starten. Een directe concurrent voor de linksback positie; Tim de Cler, kampt ook met pijntjes.

Related posts