Van Geel ‘Verhuur Maduro niet uitgesloten maar alleen als contract verlengd wordt’

Technisch directeur Martin van Geel van Ajax gaat in Voetbal International verder in op de situatie rond Hedwiges Maduro. Terwijl met allerlei andere spelers zoals Babel, Manucharyan en Heitinga inmiddels alle gesprekken rond het openbreken van hun contracten en in de meeste gevallen ook daadwerkelijk al de handtekeningen gezet zijn, wacht Maduro nog altijd op bericht van Ajax. Ajax heeft hem al wel laten weten dat de club voorlopig wil afwachten hoe Maduro zich de komende maanden ontwikkelt.

Van Geel: ,,Het is op dit moment niet aan te geven waar zijn persoonlijke top ligt. Dat kan Ajax, AC Milan of Real Madrid zijn, maar zeker weet je dat nu niet. We hebben daarom afgesproken in de komende maanden rustig te bekijken hoe de situatie zich ontwikkelt en zullen dan samen bepalen wat het beste voor hem en voor Ajax is.”

Terugslag
Van Geel vervolgd: ,,Het is logisch dat spelers die snel op een hoog niveau komen daarna een terugslag krijgen”, legt Van Geel uit. “Het duurt bij hem wel lang. Maduro is een speler die ritme nodig heeft, maar door de concurrentie op ons middenveld is het niet vanzelfsprekend dat je speelt. Als we iemand een langdurig verblijf bij Ajax gunnen, dan is het Hedwiges wel. Qua instelling is er namelijk niets op hem aan te merken en het is ook nog eens ons beleid jeugdspelers langdurig te behouden. Het moet wel voor beide partijen goed zijn met elkaar verder te gaan, want ook Hedwiges moet veel spelen om beter te worden.”

Verhuur
Verhuur van Maduro aan een andere club is op dit moment niet aan de orde maar is volgens van Geel niet uitgesloten: ,,Volgend seizoen is zijn laatste contractjaar. Een tijdelijke verhuur zal alleen worden besproken als we besluiten zijn verbintenis open te breken. Wat dat betreft liggen we op één lijn.”

Related posts