‘NEC wil ex-Ajacied Nando Rafael’

NEC wil pogingen in het werk stellen om Nando Rafael terug naar Nederland te halen. De 22-jarige aanvaller van Borussia Mönchengladbach moet in De Goffert de opvolger worden van de naar FC Twente vertrekkende Romano Denneboom, zo meldt het Algemeen Dagblad. NEC bevestigt de interesse, maar haast zich erbij te zeggen dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd.

Rafael belandde als Angolese asielzoeker in de jeugdopleiding van Ajax. Tot een doorbraak in Amsterdam kwam het niet voor de spits, doordat hij niet in aanmerking kwam voor verblijfs- en werkvergunning in Nederland. Hertha BSC lijfde hem vervolgens in.

In Duitsland mocht Rafael wel aan de slag en de aanvaller liet zich zelfs naturaliseren en groeide uit tot jeugdinternational. Om die reden kan hij nu wél ongehinderd een contract tekenen bij een Nederlandse profclub. Inmiddels is Rafael bij Borussia Mönchengladbach bezig aan zijn tweede seizoen en is hij in het bezit van een doorlopend contract. Of daar een clausule inzit die in werkeing treedt bij degradatie, is onbekend. De aanvaller speelde in totaal 96 duels in de Bundesliga en scoorde 22 keer.

Zie ook eerdere berichtgeving over Nando Rafael:
28 mei 2003: Ook Hertha ontdekt “Riesen-talent” Nando Rafael
24 mei 2003: Nando Rafael helpt Hertha aan UEFA-cup plaats
7 mei 2003: Angola wil Nando Rafael in Nationaal elftal
24 april 2003: Terugkeer Rafael mogelijk door ‘Gentlemen’s agreement’
5 april 2003: Nando Rafael maakt debuut in de Bundesliga
3 januari 2003: Nando Rafael: ‘Ik kon kiezen: Zwolle, GBA of trouwen’
30 augustus 2002: Ajax had Rafael simpel kunnen behouden
29 augustus 2002: Ajax moet Nando Rafael laten gaan naar Hertha BSC
9 juli 2002: Nando Rafael wacht nog steeds op werkvergunning
3 juni 2002: Ajax legt Nando Rafael voor 3 jaar vast
7 mei 2002: Officiële status voor Nando Rafael
25 april 2002: Onderzoek Arbeidsinspectie naar spelen Rafael in Amstelcup

Related posts